GODE RÅD VED  Ferie

​NÅR FERIEN STÅR FOR DØREN

Når ferien står for døren, er det en god idé at sikre sin bolig mod indbrud. Med den nye, digitale Nabohjælp er det nemt at organisere nabohjælp, så indbrudstyven snydes til at tro, at der er nogen hjemme.

Det kan godt betale sig at holde et vågent øje med naboens bolig. Undersøgelser viser, at op til hvert fjerde indbrud kan forhindres på den måde.

Kontakt os

Eller ring 30 24 7 365

til at vælge Delocks+

​”Med tilmelding til det nye, digitale nabohjælp.dk, styrker vi den eksisterende nabohjælp og giver hinanden et officielt mandat til at nabohjælpe, mens ferien nydes i sommerhuset eller i udlandet,” siger Lone Harlev, leder af projekt Nabohjælp hos Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Danmark mest indbrudsplaget i EUOg der er god grund til at nabohjælpe. Nyeste tal fra Eurostat viser, at Danmark igen topper EU-listen over flest indbrud per indbygger.

Mens antallet af indbrud generelt er faldet i vores nabolande, indtager Danmark en kedelig førsteplads blandt EU-landene. I 2012 blev der anmeldt 43.266 indbrud i danske boliger, og det er en stigning på 48 procent siden 2005, hvor antallet af anmeldelser lå på 29.275.

Tallene stammer fra Det Kriminalpræventive Råd, som dog også kan fortælle, at antallet af anmeldte indbrud i beboelse er faldet med 10 procent i første kvartal 2013 i forhold til første kvartal 2012.​

”Den nedadgående positive tendens kan blandt andet skyldes en styrket borgerindsats, vi er blevet bedre til at nabohjælpe og til at tænke over kvaliteten af vores låse, døre og vinduer. Men vi er stadig ikke i mål, vi ligger stadig for højt, når det handler om antallet af indbrud,” forklarer Lone Harlev.

Vi samler på glade kunder

GODE RÅD

Sådan kan du forebygge indbrudBil og cykler i carporten, en fyldt skraldespand og en tømt postkasse. Mere skal der ofte ikke til for at forhindre en indbrudstyv i at gå i krig, mens boligens beboere er på ferie.

​​”At nabohjælpe handler blandt andet om at smide sit affald i naboens skraldespand, sætte sin cykel eller bil i naboens indkørsel og gå en tur rundt om huset. Der er tale om små tiltag, der kan gøre en stor forskel for naboen, som under sin ferie vil modtage sms-beskeder fra systemet om, at alt står vel til,” forklarer Lone Harlev.

​Netop sikkerheden i at vide, at alt er ok, begejstrer tilmeldte nabohjælpere. I TrygFondens tryghedsmålinger ses det også tydeligt, at indbrud er noget af det, der i høj grad bekymrer danskerne.

Privat
Erhverv
Overvågning

​KOM GODT I GANG MED NABOHJÆLP

Alle kan gratis tilmelde sig ordningen på www.nabohjælp.dk. Man beslutter selv, hvem man vil være i netværk med og dermed hvem, der har adgang til ens feriedata og personlige oplysninger. Nabohjælp giver via mail og sms et nemt overblik over, hvem der er på ferie og hvornår. Ordningens hjemmeside – www.nabohjælp.dk – giver tips og tricks til, hvordan man kan nedsætte risikoen for indbrud.​

Kontakt os

Eller ring 30 24 7 365